تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین

×

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter"را بفشارید

تماس

تماس با ما

عفونت های بیمارستانی

عفونت هایی که در محیط بیمارستان موجود است یا به اصطلاح عفونت های بیمارستانی معمولاً در 3 حالت بروز می کنند:

1.از یک بیمار به بیمار دیگر

2.از بیمار به پزشک یا پرستار

3.از پزشک یا پرسنل مراقبت های بهداشتی به بیمار

عفونت های اکتسابی در بیمارستان معمولاً باعث تشدید بیماری می شوند و نسبت به آنتی بیوتیک های معمولی مقاوم هستند. میکروب هایی مانند سودومونا، کلیبسلا و … باعث ایجاد بیماری های شدیدی می شوند. از این رو آگاهی از این عفونت ها و اقدامات لازم برای پیشگیری از آن، برای ارتقای بهداشت محیط بیمارستان ضروری است.

بیماران بستری در مقایسه با افرادی که فقط ویزیت می شوند و به خانه می روند بیشتر در معرض این عفونت ها هستند. افراد دارای نقص ایمنی (بیمارانHIV/AIDS ، دیابت کنترل نشده، نارسایی کلیوی و غیره) به راحتی و به شکل شدیدتری به عفونت مبتلا می شوند.

بیماری های شایع در بیمارستان

عفونت های دستگاه ادراری، ذات الریه، بیماری های اسهال و حتی عفونت های مزمن مانند سل و HIV/AIDS بیماری های شایع در بیمارستان هستند. جدا از این، بیماری های پوستی، سرماخوردگی و سرفه نیز قابل انتقال هستند، به همین جهت بهداشت محیط بیمارستان متاثر از میزان مراقبت در برابر این ویروس ها و میکروب هاست.

راهکارهای جلوگیری از عفونت و ارتقای بهداشت بیمارستان

·تخت ها با فاصله ی مناسب از یکدیگر قرار گیرند.

·کسانی که از بیماری های مسری مانند وبا، T.B.  و … رنج می برند در قرنطینه قرار گیرند.

·هر اتاق باید در معرض تابش نور خورشید باشد زیرا بیشتر میکروب های تولید کننده بیماری که در محیط وجود دارند در اثر نور شدید خورشید از بین می روند.

·تهویه مناسب در به حداقل رساندن میکروب ها در داخل اتاق و افزایش بهداشت محیط بیمارستان نقش بسزایی دارد.

·شستشوی روزمره و تمیز کردن اتاق های بیمارستان با محلول ضد عفونی کننده، به از بین بردن میکروب های شایع در اتاق ها کمک می کند.

·تار عنکبوت و گرد و غبار روی در و پنجره ها و حتی روی مبلمان نباید وجود داشته باشد، چراکه بستری مناسب برای رشد و اجتماع میکروب ها به وجود می آورد.

·بهداشت ملحفه و لباس بیمارستان باید به خوبی رعایت شود؛ زیرا بافت لباس، محلی برای اجتماع میکروب ها خواهد شد. لباس ها و ملحفه ها باید همیشه تمیز باشند و به طور مرتب عوض شوند.

·دفع مناسب مایعات بیمار مانند ادرار، خون و نمونه های آزمایشگاهی باید به گونه ای باشد که منبع عفونت برای دیگران نباشد. برای این منظور، لازم است از محلول ضد عفونی کننده مناسب استفاده شود.

 

طراحی سایت توسط پورتال هوشمند نیافام

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام